Slujba de multumire la Catedrala mitropolitana din Sibiu la trecerea in noul an

    935
    Slujba de multumire Catedrala Sibiu

    Mulţimi de credincioşi au participat la slujba religioasă oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu la trecerea în noul an, rugându-se împreună cu soborul de slujitor pentru a primi în anul 2016 binecuvântare cerească, sănătate şi ajutor în cele bune. Soborul de preoţi şi diaconi a fost condus de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, care a vorbit la final despre chemarea pe care o au toţi creştinii de a folosi timpul ca spaţiu al mântuirii şi al câştigării vieţii veşnice.

    “A venit în timp Hristos, Dumnezeu Cel mai presus de spaţiu şi timp, a intrat în timp pentru a-l sfinţi şi pentru a ne da şi nouă posibilitatea să ne sfinţim în acest timp. Am fost creaţi după Chipul lui Dumnezeu şi avem posibilitatea să ajungem la asemănarea cu Dumnezeu prin ajutorul harului lui Dumnezeu. Viaţa noastră este perioada stabilită de Dumnezeu ca binecuvântare şi fiecare trebuie să se ostenească în această perioadă de timp pusă la dispoziţia noastră de Creator pentru a ne câştiga viaţa de dincolo, unde nu mai există timp, ci veşnicie”,

    Părintele Mitropolit a transmis tuturor credincioşilor binecuvântare şi urările specifice acestui moment de trecere la un nou an, îndemnându-i pe toţi să-I mulţumească lui Dumnezeu pentru darurile trimise în anul încheiat.