Slujba de Paști la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1692

Peste 2000 de credincioși au venit la Catedrala mitropolitană din Sibiu în Noaptea de Înviere pentru a primi Sfânta Lumină de la Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Împreună cu un sobor de preoți și diaconi format din cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și slujitorii locașului de cult, ierarhul a oficiat slujba Învierii pe o scenă amenajată pe treptele Catedralei mitropolitane.

După slujba Învierii au urmat utrenia din Noaptea de Înviere și Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost date de corala „”Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Au fost prezenți la sfânta slujbă prefectul județului Sibiu, Lucian Radu, președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean și alte oficialități locale și județene, alături de oaspeți.

În cadrul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurențiu a sfințit pâinea și vinul cunoscute sub denumirea de „paști”, iar credincioșii au avut posibilitatea să primească la final aceste daruri binecuvântate. De asemenea, foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

La final IPS Mitropolit Laurențiu le-a transmis celor prezenți un mesaj de binecuvântare, alături de urările specifice acestui mare praznic al creștinătății.

„Praznicul Învierii este o zi de bucurie, o zi de încununare a ostenelilor noastre din timpul postului, dar în același timp și o zi de lumină, o lumină pe care să o luăm și să o ducem cu noi să ne lumineze cărările vieții noastre, dar mai ales sufletele noastre. Vă binecuvântăm și vă mulțumim pentru dragostea arătată față de Sfânta Biserică. Am făcut o noapte de priveghere, dar nu degeaba, pentru că am luat acum binecuvântare și vă dorim tuturor sărbători fericite, sănătate, iar această bucurie a Învierii să nu piară niciodată din inimile noastre”, a spus ierarhul.