Slujba Învierii la Catedrala mitropolitană din Sibiu

2223

Mii de sibieni au primit Sfânta Lumină în Noaptea de Înviere la Catedrala mitropolitană din Sibiu, unde slujba Învierii, Utrenia şi Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi format din slujitorii Catedralei mitropolitane şi cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu.

După chemarea “Veniţi să luaţi Sfânta Lumină” a urmat înconjurarea Catedralei şi slujba Învierii pe esplanada din faţa locaşului de cult. IPS Mitropolit Laurenţiu a transmis credincioşilor învăţăturile despre Sfintele Paşti, după care s-a continuat cu Utrenia Învierii şi Sfânta Liturghie, oficiate în Catedrala mitropolitană.

Credincioşii s-au împărtăşit în număr mare cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, iar la final au primit pâinea şi vinul sfinţite, cunoscute sub denumirea de “paşti”. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala “Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane.

La final, IPS Mitropolit Laurenţiu le-a transmis credincioşilor urările specifice acestui măreţ praznic şi a transmis programul liturgic din prima zi a Sfintelor Paşti.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ