Slujbă religioasă de Anul Nou în Catedrala mitropolitană din Sibiu

1164

În prag de an nou, în apropiere de miezul nopții, mulți credincioși din Sibiu au participat la slujba religioasă oficiată la Catedrala mitropolitană din cetatea transilvană. Slujba religioasă de la trecerea în noul an calendaristic a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Ierarhul și preoții au oficiat slujba Acatistului Mântuitorului Iisus Hristos, iar la final Părintele Mitropolit a citit rugăciuni de mulțumire pentru toate darurile primate de clerul și credincioșii din Arhiepiscopia Sibiului în anul care s-a încheiat.

La final Părintele Mitropolit a transmis credincioșilor urările specifice acestui moment și i-a binecuvântat la trecerea în noul an.

„În momentul acesta, la cumpăna dintre ani, ne-am aflat în fața Mântuitorului Iisus Hristos pentru a-I mulțumi pentru toate darurile revărsate asupra noastră în anul care a trecut. El este singurul dătător de viață și de bunătăți, Cel spre Care alergăm tot timpul și cu Care călătorim în această viață. Noi numărăm anii, dar timpul este același, iar noi suntem trecători în timp”, a spus ierarhul.