Slujbe religioase la Catedrala mitropolitană din Sibiu la trecerea dintre ani și în prima zi din noul an

1164

Credincioșii din Sibiu au avut posibilitatea să participe la slujba de mulțumire oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu la trecerea dintre ani. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi format din slujitorii Catedralei mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

La final Părintele Mitropolit i-a binecuvântat pe credincioși și le-a urat un an plin de bucurii și împliniri sub ocrotirea Sfintei Treimi.

În prima zi din an, la sărbătoarea Sfântului Vasile cel Mare și la praznicul Tăierii Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos, IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană împreună cu un sobor de preoți și diaconi. De asemenea ierarhul și soborul slujitor au oficiat un Te Deum la începutul noului an.

„Am adus slavă Bunului Dumnezeu prin cea mai frumoasă creație a cultului nostru, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, în zi de prăznuire a acestui sfânt, zi în care am prăznuit și Tăierea Împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos și în același timp, pentru că suntem părtași vieții sociale, astăzi este și prima zi a anului civil. La slujba de Te Deum săvârșită la sfârșit I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra noastră în cursul anului trecut, dar mai ales ne-am rugat cu insistență asupra continuării acestor daruri peste noi în anul în care am intrat”, a spus ierarhul la final.