Slujire Arhierească în Ţara Făgăraşului

642

În prima duminică din Postul Sfintelor Paşti, numită şi Duminica Ortodoxiei, Preafinţitul Ilarion Făgărăşeanul, Episcopul – vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” a Parohiei Făgăraş – Galaţi, Protopopiatul Făgăraş I,  judeţul Braşov.

Și în acest an, un număr mare de credincioși au participat la sinaxa euharistică, încununând nevoințele ascetice din prima săptămână a Postului Mare prin împărtășirea cu Sfintele Taine.

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul Florin – Dumitru Robu – Zamfir a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Movile din Protopopiatul Agnita.

În această duminică a Postului Mare, în toate bisericile parohiale și mănăstirești din cuprinsul Patriarhiei Române, s-a dat citire cuvântului pastoral al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei. La momentul cuvenit, Părintele Protopop Marius Corlean a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

După slujbă, Părintele Episcop a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre valoarea liturgică și doctrinală a icoanelor, veritabile comori ale credinței, spiritualității, evlaviei și artei iconografice ortodoxe. Ierarhul a îndemnat mulțimea de credincioși prezentă la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de a spori rugăciunea și faptele bune în această perioadă a Postului Mare, spre a păși împreună cu Hristos pe calea către Învierea sufletelor noastre.

Tot în această zi, la orele serii, Preasfinţitul Ilarion Făgărăşeanul, a săvârşit Taina Sfântului Maslu, înconjurat fiind de un sobor de douăzeci de preoţi şi 3 diaconi în aceeaşi biserică a Parohiei Făgăraş-Galaţi.

Comunitatea din această parohie,împreună cu preoții slujitori l-au felicitat pe Preasfinţitul Ilarion Făgărăşeanul, cu ocazia zilei de naștere care a fost în urmă cu o zi, oferindu-i un buchet de gânduri alese exprimate cu emoție și sinceritate de preotul paroh Cornel Ursu.