Slujire arhierească la Mănăstirea Sibiel, județul Sibiu

1262

În Duminica a 7-a după Paşti, Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-cicar al Arhiepiscopiei Sibiului s-a aflat în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea ,,Sfânta Treime” din Sibiel, judeţul Sibiu. Preasfinţia Sa a  slujit Sfânta Liturghie alături de un sobor preoţi şi diaconi din care a făcut parte şi părintele protos. Casian Voicu, stareţul mănăstirii.

În cadrul Sfintei Liturghii rasoforul Filotei a fost tuns în monahism primind numele de Iorest.

La momentul potrivit, ierarhul a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, explicând credincioşilor prezenţi rolul pe care l-au avut Sfinţii Părinţi de la Sinodul I Ecumenic în alcătuirea dogmei Sfintei Treimi.

La finalul slujbei ierarhul a transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, dăruind fiecărui credincios prezent câte o iconiţă.

În aceeiaşi zi, Preasfinţia Sa a săvârşit Taina Sfântului Maslu în Parohia Şercaia, judeţul Brasov. La sfârşitul slujbei un grup de copii au susţinut un mini-concert de pricesne, în timpul căruia ierarhul a miruit credincioşii prezenţi şi le-a dăruit câte o iconiţă.