Slujire arhierească la Recea, județul Brașov

804

În Duminica a 14-a după Rusalii, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Slujba Sfintei Liturghii în satul natal Recea din județul Brașov, protopopiat Făgăraș II, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. Împreună slujitori cu Preasfinția Sa au fost părintele stareț de la Mănăstirea „Brâncoveanu” din Sâmbăta de Sus, arhimandritul Atanasie Roman, preotul paroh Florin Mihai Paşca, preotul de la cealaltă biserică a satului cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, Iulian Mihai Boac, precum și părintele din Viștea de Jos, Ioan-Marius Urs. Alături de credincioșii satului, la slujbă a fost prezentă și mama Preasfinției Sale, aflată la o vârstă înaintată.

În cuvântul de învățătură părintele Episcop a detaliat cele spuse în pericopa Evanghelică citită și a transmis celor prezenți câteva învățături de folos. Ierarhul a menționat că Împărăția lui Dumnezeu se aseamănă cu o nuntă a unui fiu de Împărat, nimeni altul decât Domnul nostru Iisus Hristos, care este Mirele iar Biserica este Mireasa. Noi cei de astăzi trebuie să înțelegem că Mântuitorul ne cheamă la Biserica cea Sfântă, pentru a avea faptele creștine ce izvorăsc din credință, nădejde și dragoste. Prin venirea noastră la Biserică îl găsim pe Mântuitorul Hristos, pentru că El ne-a spus „iată Eu sunt cu voi până la sfârșitul veacurilor”. Deci Domnul Iisus este cu noi, în noi, este în sufletul nostru, numai că trebuie să-L descoperim în inima noastră, iar prin venirea la biserică – mai ales prin împărtășirea cu trupul și sângele Mântuitorului – prindem putere, prindem tărie și putem să învingem toate ispitele și toate necazurile care vin asupra noastră.

„Mulțumim Înaltpreasfințitului nostru Mitropolit Laurențiu, care a binecuvântat ca astăzi să slujim, să ne rugăm împreună în această frumoasă biserică închinată Maicii Domnului și să ne bucurăm în această frumoasă zi de duminică. Trebuie să venim cât mai des la Biserică căci numai așa putem să fim bineplăcuți lui Dumnezeu. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți”, a spus ierarhul.

Au vorbit pe rând cei doi preoți ai satului, mulțumind ierarhului pentru slujirea împreună și că oricând va fi primit cu brațele deschise în satul în care s-a născut și a copilărit.

Părintele Episcop a miruit iar părintele paroh a împărțit celor prezenți câte o iconiță din partea ierarhului în semn de aducere aminte de această frumoasă și binecuvântată zi.

În continuare PS Ilarion a oficiat împreună cu ceilalți preoții slujitori Taina Sfântului Botez, pentru o fetiță nou-născută din comuna Recea.

Autor: ierod. Ciprian Păsărică