Slujire arhierească la Sâmbăta de Sus

826

Duminică, 12 februarie 2017, Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul – vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Brâncoveanu”  de la Sâmbăta de Sus, județul Braşov, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa, le-a vorbit credincioșilor prezenți despre înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice din această duminică. Fiul risipitor reprezintă condiția omului căzut, prigonit de patimi, care iese de sub ascultarea poruncilor. Iubirea nemărginită a lui Dumnezeu, întruchipată în bucuria tatălui care își întâmpină cu atâta dragoste fiul rătăcit, se revarsă asupra tuturor celor care se întorc cu pocăință sinceră în sânul Bisericii lui Hristos. De asemenea, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți să sporească rugăciunea și grija față de cele sufletești, spre a parcurge cu multă râvnă drumul lor spre curățirea inimii și mântuirea sufletelor.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop i-a împărtăşit pe credincioşi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului noustru Iisus Hristos, iar la finalul Sfintei Liturghii, i-a miruit pe toţi cei prezenţi.

La final, părintele egumen Atanasie Roman a adresat un cuvânt de mulțumire ierarhului,pentru bucuria prilejuită de a săvârși Sfânta Liturghie.