Slujire Arhierească la Șimon-Bran

1098

Preasfințitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul – vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a săvârșit Sfânta Liturghie duminică, 22 ianuarie 2017, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”a Parohiei Şimon din Protopopiatul Bran – Zărneşti, jud. Braşov.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice, vameșul Zaheu reprezentând un model de nădejde și de lucrare a dragostei lui Dumnezeu. Fiecare creștin are sădită în propria conștiință chemarea de a-L urma pe Hristos, însă momentul împlinirii acestei chemări vine doar în urma unei căutări sincere, pline de credință și de rugăciune a Tainelor lui Dumnezeu, asemenea vameșului Zaheu care își recunoaște starea de păcătoșenie, Îl caută pe Hristos și Hristos Îl găsește pe el, se căiește de păcatele sale și astfel primește binecuvântare și iertare. De asemenea, Părintele Episcop i-a îndemnat pe toți cei prezenți să rămână statornici în credință, prin fapte bune, rugăciune și păzirea poruncilor lui Dumnezeu.

La final, Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, a oficiat slujba parastasului, i-a binecuvântat şi i-a miruit pe toți cei prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.