Slujire arhierească la Vale, județul Sibiu

1244

Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul- vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a liturghisit duminică, 26 august, în Biserica ,,Sfânta Treime” din Parohia Vale, Protopopiatul Săliște, județul Sibiu.

În cuvântul de învățătura Preasfințitul Părinte Ilarion a vorbit despre importanța participării la slujbele Bisericii pentru a rămâne lucrători activi în Biserica lui Hristos. Pe de altă parte ierarhul a menționat că în viața noastră, dincolo de toate preocupările acestei lumi,  o prioritate clară, trebuie să fie trăirea în Hristos și câștigarea împărăției lui Dumnezeu, căci nimic nu trebuie să ne despartă pe noi de Hristos ci dimpotrivă toate încercările vieții trebuie să ne apropie tot mai mult de El. Totodată, ierarhul a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

„În Duminica a XIII a după Rusalii am avut bucuria deosebită de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului care în cuvântul de învățătură a evidențiat nevoia de a fi creștini practicanți în Biserica lui Hristos și nu doar spectatori, că bine îi stă creștinului în biserică slujind și mulțumind lui Dumnezeu. Mulțumim PS Părinte Ilarion pentru prezență și împreună slujire de asemenea preacucernicului părinte protopop de Săliște, Petru Toader Damian, precum și părintelui împreună slujitor Cosmin Drugan”, ne-a spus părintele paroh Nicolae Constantin Oprișiu.