Slujirea aproapelui la Brașov: drumul din noaptea Sfântului Andrei spre Seara Sfântă de Crăciun

307

Cu binecuvântarea părintelui protopop de Brașov, pr. Dănuț Gheorghe Benga și sub îndrumarea pr. Ciprian Nistor, voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” au desfășurat și în Postul Nașterii Domnului, mai multe acțiuni dedicate slujirii aproapelui.

 Fructe și legume pentru copiii din Spital

Cu sprijinul elevilor Școlii Generale nr. 31 din Brașov, coordonati de d-na. prof. logoped Rodica Incze s-au distribuit către Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie mere, portocale și mandarine, de care s-au bucurat atât copiii internați în secția de Pediatrie, cât și toți ceilalți pacienți. Totodată, cu ocazia hramului de iarnă, sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna,  voluntarii Asociației au împărțit pacienților internați în secția de îngrijiri Paliative ai aceluiași Spital, pachete cu alimente și dulciuri.

 

Daruri și ghetuțe cu prilejul Sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae și a praznicului Nașterii Domnului

În perioada 4-20 decembrie tinerii voluntari ai Asociației, studenți și medici s-au unit pentru a aduce bucurie mai multor familii nevoiașe. Darurile au constat în alimente, dulciuri, biciclete, ghetuțe noi, haine, jucării și rechizite. Părintele Ciprian a dus binecuvântarea celor două mari sărbători în casele prin care a trecut, dăruindu-le celor mari și celor mici, cărți de rugăciune, calendare și inconițe.

Vestea minunată a Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos a fost adusă și de glasurile tinerilor care s-au organizat pentru a-i colinda pe cei bolnavi și pe cei nevoiași.

 Donații pentru două Spitale Brașovene

În data de 20 decembrie au fost aduse mai multe pachete pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență  și Secția de Neonatologie a Spitalului Clinc de Obstretică-Ginecologie Dr. I.A. Sbârcea. Donațiile pentru cele două secții au constat în materiale consumabile (specifice) necesare pentru îngrijirea beneficiarilor: scutece pentru adulți și copii, mănuși sterile, obiecte de igienă, aleze, servețele umede și creme.

Ne bucură foarte mult deschiderea sufletească a  voluntarilor, a partenerilor ce ni s-au alăturat pe acest drum și a beneficiarilor, ceea ce ne arată faptul că se adaugă noi suflete în familia noastră duhovnicească. Așa cum și Sfântul nostru ocrotitor – Luca al Crimeei – și-a desfășurat misiunea în spitale, atât ca medic cât și ca arhiereu, se pare că și pe noi ne trimite, permanent, acolo unde este nevoie iar cei care ne primesc o fac cu bucurie. Îi dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate și  le mulțumim celor ce și-au jertfit din timpul lor pentru a-l dărui aproapelui aflat în suferință.

Autor: prof. Simona Nistor