Slujiri arhierești în Arhiepiscopia Sibiului

913

Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, s-a aflat sâmbăta, 20 mai, în mijlocul credincioşilor Parohiei ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Sibiu. Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi, iar la finalul Sfintei Liturghii a rostit un cuvânt de învăţătură.

Duminică, 21 mai, la sărbătoarea ,,Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”, ierarhul s-a aflat în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea Făget-Boholţ, judetul Braşov. Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

La momentul potrivit ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură, explicând credincioşilor prezenţi pericopa evanghelică a  Vindecării Orbului din naștere.

La sfârşitul Sfintei Liturghii a fost săvârşită slujba parastasului pentru toţi ctitorii şi binefăcărorii mănăstirii.

În aceeiaşi zi, Preasfinţitul Sa a săvârşit Taina Sfântului Maslu în Parohia Hurezi, Protopopiatul Făgăraş I, alături de mai mulţi preoţi din parohiile învecinate. La sfârşitul slujbei ierarhul a miruit credinciosii prezenţi şi le-a dăruit câte o iconiţă.