Slujiri arhierești în Arhiepiscopia Sibiului

1235

Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a oficiat Slujba Învierii la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, alături de slujitorii așezământului monahal. La slujba religioasă din Noaptea Învierii au participat mulţimi de credincioşi, dar și pelerini veniți din toate părțile țării.

Ierarhul a oficiat apoi Sfânta Liturghie, iar de la ora 12.00, a săvârşit slujba Vecernia celei de a doua Învieri, la care s-a citit pericopa Sfintei Evanghelii de la Ioan în mai multe limbi.

În a doua zi a praznicului, ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, format din cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și slujitorii locașului de cult.

PS Ilarion Făgărășanul a liturghisit în a treia zi de Paști la Biserica ,, Sf. Treime” din Făgăraş, județul Brașov. În soborul slujitor s-au aflat mai mulţi preoţi de la parohiile din Ţara Făgăraşului.