Slujiri arhierești în Țara Făgărașului

942

Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a oficiat Liturghia Darurilor mai înainte sfințite în capela Colegiului „Aurel Vijioli” din Făgăraș, județul Brașov. Slujba a fost oficiată joi, 30 martie, iar răspunsurile liturgice au fost date de elevii Liceului Teologic din localitate. Au participat elevii și profesorii colegiului făgărășean, între care și directoarea instituției, ec. Andreea Suciu.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a participat la deschiderea Festivalului-concurs „Tradiții și obiceiuri de Paști în Țara Făgărașului” precum și la parada portului popular.

Sâmbătă, 1 aprilie, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, în cadrul căreia l-a hirotonit diacon pe  Sebastian Nicolae Ivan.

Duminică, 2 aprilie, PS Ilarion a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Nicolae” din Făgăraș, alături de mai mulți preoți și diaconi, între care și protopopul de Făgăraș 1, Marius Corlean. Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură,  i-a miruit pe credincioși și a oferit iconițe. În aceeași zi a participat la Taina Sfântului Maslu în Parohia Mândra, județul Brașov.