Slujiri arhierești la Berivoi și Cincu

824

În duminica a doua din Postul Naşterii Domnului, obştea Mănăstirii „Sfântul Apostol Andrei”  din Berivoi, județul Braşov, a trăit momente de bucurie prilejuite de manifestările dedicate hramului acestei vetre monahale. În mijlocul preoţilor şi credincioşilor prezenţi, s-a aflat Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, care a oficiat încă de dimineaţă slujba călugăriei monahului Iorest, urmată apoi de săvârşirea Sfintei Liturghii.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a vorbit celor prezenţi despre însemnătatea păzirii poruncilor dar şi despre misiunea de creştinare a Sfântului Apostol Andrei pe teritoriul ţării noastre.

În seara aceleiaşi zile, Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul a săvârşit Taina Sfântului Maslu în Parohia Cincu, înconjurat de un sobor de preoţi, vorbind celor prezenţi despre folosul duhovnicesc al Sfântului Maslu şi despre puterea vindecătoare a rugăciunilor citite în cadrul acestuia, dacă sunt rostite cu credinţă de către cei prezenţi.