Slujiri arhierești la Brașov și Gura Râului

1261

De sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva Parohia Brașov-Triaj și-a sărbătorit ocrotitoarea. Bucuria credincioșilor din această parohie a fost încununată de prezența Preasfințitului Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. În seara zilei de 13 octombrie a fost săvârșită slujba Vecerniei cu Litie, urmată de Taina Sfântului Maslu. În ziua de 14 octombrie, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți si diaconi, din care a făcut parte părintele Dănuț Benga, protopopul de Brașov și alți slujitori ai sfintelor altare din parohiile învecinate.

La momentul potrivit, Preasfinția Sa, a rostit un cuvânt de învățătură, prezentând credincioșilorprezenți într-un număr foarte mare, viața și virtuțile Sfintei Parascheva. La finalul slujbei, conform tradiției locale, toți cei prezenți au înconjurat biserica rostindu-se ectenii pentru toți ctitorii și binefăcătorii acestui sfântlăcaș.

Binecuvântare la Gura Râului

În Duminica a 21-a după Rusalii, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva” II, din comuna Gura Râului, județul Sibiu, unde a săvârșit Sfânta Liturghie. Alături de Preasfinția Sa, în soborul slujitorilor s-a aflat și părintele Petru-Toader Damian, protopopul de Săliște și alți preoți slujitori ai sfintelor altare.

După Sfânta Liturghie ierarhul a săvârșit Taina Botezului pentru pruncul Ioan Toader și pruncul Daniel George.