Slujiri arhierești la Poiana Brașov și Breaza

780

Duminică, 27 august, când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Pimen cel Mare, Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, s-a aflat în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Poiana Braşov, care şi-a sărbătorit cel de-al doilea ocrotitor.

Cu această ocazie, Preasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, slujitori ai mănăstirii, în frunte cu preacuviosul părinte arhim. Hristofor Bucur, stareţul mănăstirii şi alti slujitori ai Sfintelor Altare din jurul renumitei staţiuni montane.

În ziua prăznuirii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfinţia Sa a slujit la Mănăstirea de la Breaza – Braşov, care şi-a serbat hramul. Preoţi şi credincioşi din satele făgărăşene au venit să asiste la Sfânta Liturghie, şi mulţi dintre aceştia s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas în memoria vrednicului de pomenire, Mitropolitul Antonie Plămădeală, care a trecut la Domnul în data de 29 august 2005.

Autor: Adrian Nae