Slujiri arhierești la Rășinari și Păltiniș

717

Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a liturghisit sâmbătă, 5 august, la Mănăstirea „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” de la Rășinari, județul Sibiu, cu ocazia hramului acestui așezământ monahal.

În soborul slujitor s-au aflat protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian și alti slujitori ai sfintelor altare din parohiile apropiate. La finalul Sfintei Liturghii ierarhul a săvârșit slujba parastasului pentru ctitorii mănăstirii, iar la final s-a înconjurat biserica împreună cu toți credincioșii. Părintele Episcop i-a miruit pe credincioși și le-a oferit câte o iconiță.

În seara aceleiași zile PS Episcop Ilarion a săvârșit slujba Vecerniei și Litiei alături de obștea Mănăstirii „Schimbarea la Față” de la Păltiniș, județul Sibiu. La praznicul Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie la aceeași mănăstire, alături de pr. protop. Petru-Toader Damian și alti preoți.

La final a săvârșit slujba parastasului pentru ctitori, a rostit un cuvânt de învățătură, i-a miruit pe credincioși și le-a oferit câte o iconiță.