Slujiri arhierești la Recea și Șinca Veche

652

Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a liturghisit miercuri, 8 noiembrie, la Biserica ,,Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil” din Parohia Recea, județul Brașov, cu ocazia hramului. În sobor s-au aflat protopopul de Făgăraș 2, Ion Tărcuță, preoții parohi și alți preoți din parohiile învecinate.

Ierarhul a săvârșit un parastas pentru ctitorii bisericii și preoții slujitori trecuți la Domnul și a rostit un cuvânt de învățătură în care a prezentat credincioșilor rolul îngerilor în viața noastră.

La sfârșit, PS Ilarion a miruit credincioșii prezenți și le-a dăruit câte o iconiță.

În seara aceleiași zile a săvârșit slujba privegherii la Mănăstirea ,,Sfântul Nectarie” din Șinca Veche, județul Brașov.

Hram la Șinca Veche

A doua zi, la sărbătoarea Sfântului Nectarie, PS Ilarion a oficiat Sfânta Liturghie cu prilejul hramului mănăstirii de la Șinca Veche, alături de arhim. Hristofor Bucur, starețul Mănăstirii ,,Sfântul Ioan Botezătorul” din Poiana Brașov și alți preoți slujitori din parohiile învecinate. Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură  despre viața și activitatea Sfântului Ierarh Nectarie.

La sfârșit a transmis cuvântul de binecuvantare al Înaltpreasfințitului Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.