Slujiri arhierești la Sibiu și Hașag

752

Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a liturghisit sâmbătă, 11 noiembrie, în Biserica ,,Sfântul Gheorghe” și „Sfântul Mina” din Parohia Hașag, Protopopiatul Săliște, județul Sibiu, cu ocazia hramului. Ierarhul a liturghisit alături de preotul paroh și alți preoți din parohiile învecinate, iar apoi a săvârșit un parastas pentru ctitorii și preoții slujitori trecuți la Domnul.

PS Ilarion a rostit un cuvânt de învățătură, prezentând credincioșilor viața Sfântului Mina și ajutorul pe care îl dau sfinții tuturor credincioșilor care îi cinstesc. La sfârșit, ierarhul a miruit credincioșii prezenți și le-a dăruit câte o iconiță.

PS Episcop Ilarion Făgărășanul a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a 25-a după Rusalii în Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sibiu, împreună cu un sobor de preoți din care au făcut parte protopopul de Sibiu,  Ioan Coșa și slujitorii locașului de cult. Părintele Episcop a rostit un cuvânt de învățătură prin care a explicat credincioșilor prezenți Pilda Samarineanului Milostiv. La sfârșit a transmis cuvântul de binecuvântare al IPS Mitropolit Laurentiu, i-a miruit pe credincioși și le-a dăruit câte o iconiță.