Slujiri arhierești la Sibiu

742

Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a liturghisit sâmbătă, 24 martie, la Biserica „Buna Vestire” (Biserica din Groapă) din Sibiu. Ierarhul a liturghisit împreună cu preoții slujitori ai bisericii, iar după Sfânta Liturghie, soborul a săvârșit slujba parastasului.

În seara aceleiași zile, PS Episcop Ilarion a oficiat slujba Vecerniei în Biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Sibiu. Au participat numeroși credincioși, iar în cuvântul de învățătură, ierarhul a făcut mai întâi referire la viața Sfintei Maria Egipteanca. A subliniat faptul că printr-o reală pocăință, viața chiar și a unui mare păcătos se poate transforma, cu lucrarea Sfântului Duh, într-o viață sfântă, bineplăcută lui Dumnezeu. Apoi a vorbit credincioșilor despre însemnătatea în istoria mântuirii oamenilor a sărbătorii Bunei Vestiri, despre smerenia Maicii Domnului, precum și ajutorul acesteia pentru cei care îi cer ajutorul în necazuri și nevoi.

Părintele Ioan Oană de la biserica sibiană i-a mulțumit Părintelui Episcop pentru bucuria de a sluji împreună, făcându-i invitația ca și cu alte ocazii să vină pentru a fi alături de credincioșii acestei parohii.

La sfârșit, ierarhul a miruit, iar părintele paroh a împărțit iconițe cu Maica Domnului credincioșilor.

PS Episcop Ilarion a oficiat, de asemenea, în vinerea din săptămâna a 5-a a Postului Mare, Dena Acatistului. Slujba religioasă a fost oficiată în Biserica „Buna Vestire” din Sibiu, iar alături ierarh s-a aflat părintele paroh Petru Madina.

La slujbă au participat un număr mare de credincioși cărora PS Ilarion le-a adresat un cuvânt de învățătură, îndemnându-i pe aceștia să învețe din smerenia și dragostea față de Mântuitorul Hristos a Maicii Domnului și să continue drumul duhovnicesc până la Slăvita Înviere.

La sfârșit ierarhul i-a miruit credincioșii prezenți.

Autor: arhid. Ciprian Păsărică