Spectacol artistic pentru un grup de copii instituționalizați din județul Sibiu

803

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a organizat joi, 5 iulie, o activitate pentru copiii din centrele Complexului de servicii  „Prichindelul” din Sibiu și din Centrul de Plasament din localitatea Agârbiciu, județul Sibiu.

Pe lângă copiii din cele două centre amintite a participat și un grup de copii din Parohia Valea Viilor, județul Sibiu, copii implicați în diferite activități coordonate de preotul paroh Petru Acatrinei. Cei mici au avut posibilitatea să ia parte la un inedit spectacol de teatru, muzică și dans oferit de câțiva parteneri în această acțiune ai Departamentului de asistență socială amintit. Astfel,  actorii Raluca Răducă și Daniel Gheorghiță de la Teatrul „Gong” din Sibiu și chitaristul și muzicianul  Vlad Părău i-au încântat pe cei mici cu un program artistic deosebit.

Departamentul de asistență social a fost reprezentat de inspectorul social pr. Tiberiu Kiss și referentul Ion Miu, iar activitățile au avut loc la Restaurantul „David&G” din localitatea Șeica Mare, județul Sibiu, cu implicarea familiilor Urluiescu și Ranf.

„Am avut bucuria de a oferi acest spectacol unui număr de 55 de copii. Cei mici s-au arătat încântați să participe la un astfel de eveniment, mai ales că spectacolul a fost interactiv și le-a adus zâmbete și multă bucurie acestor copii. Am avtu surpriza ca doi copii din Centrul de Plasament Agârbiciu să interpreteze și ei câteva melodii frumoase. Mulțumim tuturor partenerilor și celor care ne-au ajutat să aducem un zâmbet pe fețele acestor copii”, ne-a spus pr. Tiberiu Kiss.

Daruri și surprize

Spectacolul de teatru și muzică oferit de actorii teatrului sibian și de chitaristul Vlad Părău a fost presărat cu momente pregătite special pentru cei mici, cu ghicitori și cu alte surprize. După încheierea acestui spectacol copiii au primit masa de prânz la restaurantul amintit.

Pentru a întregi bucuria copiilor participanți la acest spectacol, organizatorii au pregătit și daruri.

„Am oferit copiilor pachete cu dulciuri pe care le-am primit în dar de la Societatea Pan-Food și le mulțumim sponsorilor noștri pentru că ne-au dat posibilitatea să încheiem activitatea noastră așa cum se cuvine. De asemenea, am pregătit pentru copii și mingi de fotbal și de baschet pe care le-am oferit la final”, ne-a mai spus părintele Tiberiu Kiss.

Copiii de la centrele de plasament din județul Sibiu și de la alte instituții de ocrotire a minorilor sunt de ani buni în atenția Departamentului de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, reprezentanții Departamentului menționat vizitează periodic copiii din aecste instituții, le oferă daruri și organizează tot felul de activităție menite să le aducă bucurie și alinare sufletească.