Spectacol de colinde în Parohia Sibiu-Turnișor 1

393

În cartierul sibian Turnișor, într-o atmosferă de poveste de iarnă, a avut loc un spectacol de colinde la care au participat mai multe grupuri de colindători: Corul „Kinonia” al Episcopiei Severinului și Strehaiei, Grupul Clubului de Aur al Crucii Roșii, Grupul de copiii al Centrului de zi din Parohia Sibiu-Turnișor 1, un grup de colindătoare din aceeași parohie, un grup de studenti teologi, alături de tânăra cântăreață de muzică populară Ioana Agârbiceanu.

Seara a debutat cu un moment dedicat Centenarului Marii Uniri prin evocarea momentului Unirii și adeziunea înaintașilor la acest mare eveniment.  Totodată, s-a citit procesul verbal al comunității turnișorene din data de 28 noiembrie 1918.

A urmat momentul intonării unor cântece patriotice și seara a continuat în atmosferă de colind și de agapă creștină.

Un moment inedit a fost reprezentat de venirea Moșului, care a dăruit celor 30 de copii ai Centrului social cadourile pe care cei mici și le-au dorit adresându-i Moșului scrisori. Copii au dăruit, la rândul lor, ajutoarelor Moșului, felicitări făcute de ei  mulțumind astfel pentru cadourile primite.

Evenimentul acesta este la a treia ediție și a crescut în intensitate și amploare fiind dedicat comunității în împlinirea comuniunii întru bucuria Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Autor: pr. Ciprian Creangă