Sprijin din partea Arhiepiscopiei Sibiului pentru Adăpostul de Noapte

2104

Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a oferit luni, 15 februarie, ajutoare pentru aproximativ 25 de oameni ai străzii care beneficiază de serviciile Adăpostului de Noapte din Sibiu. De asemenea, cheltuielile din ultima vreme de la Adăpostul de Noapte au fost plătite de Arhiepiscopia Sibiului.

Periodic, Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului oferă ajutor de maximă necesitate persoanelor care îşi găsesc adăpost pe timp de noapte în aşezământul din oraş. Reprezentanţi ai eparhiei oferă acestor categorii de persoane defavorizate alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte ajutoare atât de necesare traiului zilnic.

Sprijinul oferit luni, 15 februarie, de reprezentanţii Departamentului de asistenţă socială, face parte din programul eparhial de ajutorare a acestor persoane aflate în situaţia de a nu mai avea casă, familie, hrană şi un trai decent. Delegaţia eparhială a fost formată din consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea, inspectorii sociali pr. Tiberiu Kiss şi Marius Talmaţchi, şi asistentul social Tudor Costea. Persoanele de la Adăpostul de Noapte au primit alimente, sucuri, dulciuri şi alte ajutoare. Odată cu primirea acestor ajutoare, cei 25 de oameni ai străzii au beneficiat şi de o slujbă religioasă, prin care au fost binecuvântaţi şi s-a cerut ajutorul lui Dumnezeu pentru a ieşi din această situaţie socială dificilă. Totodată, a fost transmis mesajul de încurajare şi de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

“Pentru noi este o datorie morală de a poposi la Adăpostul de Noapte, unde aceşti oameni sosesc mereu pentru a pune capul liniştit pe pernă. Este datoria noastră de a arăta că ne pasă de cei care sunt aflaţi în suferinţă, iar aceste binecuvântate prinoase aduse pentru oamenii de aici sunt un semn al comuniunii, al mângâieri sufleteşti, un gest făcut pentru ca suferinţele să fie mai uşor depăşite. Persoanele fără adăpost fac parte dintr-o categorie foarte vulnerabilă şi darul nostru este un semn al dragostei noastre faţă de ei. Credem că şi prin ajutorul nostru aceşti sărmani vor trece mai uşor peste lipsa casei, a familiei şi a hranei, care lasă răni adânci în suflete”, ne-a spus pr. Ciprian Cândea.

Facturile, plătite de Arhiepiscopia Sibiului

Pe lângă ajutorul oferit persoanelor de la Adăpostul de Noapte, cheltuielile de la începutul acestui an şi până în prezent de la aşezământul sibian, au fost plătite de Arhiepiscopia Sibiului, prin bunăvoinţa IPS Mitropolit Laurenţiu. Aşezământul îşi poate continua astfel activitatea, oferind adăpost pe timp de noapte pentru oamenii străzii. Facturile de la electricitate, apă şi de la celelalte cheltuieli uzuale au fost plătite de Arhiepiscopia Sibiului, sporind astfel ajutorul oferit persoanelor beneficiare ale serviciilor acestui aşezământ.

În viitorul apropiat, Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului va organiza noi activităţi de ajutorare a persoanelor de la Adăpostul de Noapte din Sibiu. De asemenea, asistenţii sociali din cadrul eparhiei sibiene sprijină în permanenţă această categorie de persoane defavorizate prin găsirea unui loc de muncă şi prin programe de ajutorare.

Autor: Ştefan Mărculeţ.