Studenți de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, în Campania „Donează sânge, salvează o viață”

609

Un grup de 13 studenți de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a donat sânge joi, 23 februarie, în cadrul campaniei naționale inițiate de Patriarhia Română. În luna martie, sibienii au posibilitatea să participe la noi acțiuni de donare de sânge în cadrul acestei campanii na­ționale.

Campania „Donează sânge, salvează o viață” continuă în această perioadă în Arhiepiscopia Sibiului prin noi acțiuni de donare de sânge. Implementată de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu, campania Patriarhiei Române se află la a patra ediție în eparhia men­ționată.

Joi, 23 februarie, au donat sânge în cadrul campaniei 13 studenți de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Este a doua acțiune din acest an din cadrul campaniei, după ce luna trecută 15 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Sibiu au donat sânge.
„Ne bucurăm foarte mult când partenerii noștri din cadrul Campaniei «Donează sânge, salvează o viață» răspund periodic la chemarea noastră de a veni în sprijinul semenilor aflați în suferințe și cu nevoie de sânge. În edițiile precedente am încercat să sensibilizăm preoții și credincioșii din protopopiatele Arhiepiscopiei Sibiului pentru a participa la această campanie”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Apel către sibieni

În perioada următoare vor fi organizate în județul Sibiu noi acțiuni de donare de sânge în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață”. Astfel, pe 20 martie, preoții și cre­dincioșii din Protopopiatul Sibiu sunt așteptați să doneze sânge. Organizatorii fac apel către sibieni pentru a participa în număr cât mai mare la această campanie menită să vină în sprijinul unităților medicale unde este mare nevoie de sânge pentru bolnavi.
„Donatorii sunt așteptați să se înscrie în număr cât mai mare la acțiunea din 20 martie de la Sibiu. Cei interesați pot să acceseze pagina noastră de Facebook, AOR social, sau se pot înscrie la adresa de email afos@yahoo.com”, ne-a mai spus Marius Talmațchi.

Acțiuni similare vor avea loc și în 16 martie, în orașul Agnita, unde sunt așteptați preoți și credinioși din Protopopiatul Agnita. De asemenea, pe 24 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu vor dona sânge în cadrul acestei campanii.

Foto arhivă