Studenții sibieni, pregătiți pentru sărbătoarea Învierii

1846

Studenți din toate facultățile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, s-au adunat în fiecare cămin și au terminat primii pregătirile pentru marele praznic al Învierii Domnului. După ore întregi de muncă, au făcut cozonaci, plăcinte și tradiționalele ouă roșii, reușind să creeze o atmosferă de sărbătoare, de pace și liniște sufletească.

 An de an, conducerea universității organizează acest eveniment, devenit deja o tradiție pentru studenții sibieni. Anul acesta, cu binecuvântarea pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, decanul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna”, câțiva studenți membrii ai ASCOR Sibiu, au conturat mai adânc atmosfera evenimentului, interpretând câteva cântări specifice Praznicului Învierii. Membrii ASCOR Sibiu, s-au arătat foarte încântați de acest invitație și de importanța pe care studenții universității o acordă pregătirilor pascale. „Ne copleșește un sentiment de încântare, să vedem că tinerii zilei de astăzi sunt tot mai aproape de Dumnezeu și conștientizează cât de importantă este prezența Lui în viețile noastre. Ne bucurăm și pentru faptul că în acest an conducerea universității ne-a invitat la acest eveniment, în speranța că vom reuși să aducem în sufletele studenților liniște și pace, așteptând împreună Marele Praznic al Învierii Domnului” a precizat Sergiu Hodaș, președintele ASCOR Sibiu.

Surprinși de acest eveniment și de amploarea lui, au fost studenții străini, care studiază la Sibiu cu burse ERASMUS. Majoritate fiind de origini occidentale, au luat pentru prima dată contact cu ceea ce însemnă pregătirile pentru Sfintele Paști. Curioși, mirați și încântați de tradițiile românești, dar mai cu seamă de semnificațiile acestora, studenții ne-au mărturisit că „ suntem fericiți să putem  lua parte la acest eveniment și că am aflat cât de importantă este pentru români această sărbătoare. Pe lângă mâncarea de excepție, cântecele dedicate aceste sărbători sunt fascinante.

Autor: Andreea ȘTEFAN