Tabăra gratuită de la Mamaia, o experiență unică pentru tineri

1858

 

Un grup de 50 de copii cu rezultate bune la învăţătură proveniţi din centrele de tineret din Arhiepiscopia Sibiului a participat în perioada 4-11 iunie într-o tabără socială în staţiunea Mamaia, judeţul Constanţa, prin bunăvoinţa familiei Elena şi Marius Usturoiu de la Mercur-Minerva Family Club.

Copiii au avut o săptămână plină de activităţi recreativ-educative cu sprijinul gazdelor de la malul mării. S-au organizat activităţi de cunoaştere, de sudare a echipei, ateliere de creaţie, rugăciune de seara şi dimineaţa, spectacolele tematice, karaoke, dans sportiv, activităţi sportive, înot. Copiii au mers în parcul de distracţii, s-au plimbat cu telegondola şi au vizitat planetariul, delfinariul şi  complexul din împrejurimi. Au participat cu ocazia sărbătorii Înălţarea Domnului la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Galeşu – Poarta Albă, organizând în ajunul sărbătorii mai multe momente dedicate zilei eroilor.

 

“O experienţă pe care nu o voi uita!”

Tabăra a fost coordonată de voluntari din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, amitind aici pe protosinghelul Teofil Şerban, diaconul Cătălin Florin Debu, Natalia Corlean, prof. Gheorghe Ghincea şi Teodora Mathe. Copiii s-au bucurat foarte mult de această experienţă, fiind primul contact cu marea, cu ieşitul din comunitatea locală, oferind un feed back-ul extrem de grăitor. Iată câteva dintre impresiile tinerilor:

“Am învăţat jocuri noi, am învăţat să cooperez, am făcut castele de nisip, am adunat scoici. Am reuşit să îmi fac prieteni noi şi mi-am dat seama ce frumoasă e marea! Mulţumesc pentru această şansă!” (Nicoleta-10 ani)

“A fost o săptămână uimitoare, mulţumesc!” (Ana, 13 ani)

“Eu nu am fost niciodată la mare şi tot timpul am sperat asta. Acum, cu ajutorul familiei Usturoiu am ajuns să cred că, dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, se poate împlini orice, cu ajutorul lui Dumnezeu”. (Lavinia, 15 ani)

“Le mulţumim din suflet gazdelor pentru grija pe care ne-au purtat-o! A fost o experienţă de neuitat şi cu siguranţă cea mai frumoasă săptămână!” (Nicoleta, 16 ani)

“A fost un vis împlinit. Am fost primiţi cu căldură şi bucurie. A fost foarte distractiv şi mă bucur că am avut această experienţă!” (Adriana, 13 ani)

“Pentru mine a fost o experienţă pe care nu o voi uita! Nu cred că părinţii mei ar fi putut să-şi permită să mă lase la mare; consider că Dumnezeu mi-a îndeplinit o dorinţă, cu ajutorul familiei Usturoiu”. (Dana, 17 ani)

Această iniţiativă se poate constitui un exemplu pentru credincioşii care pot şi doresc să sprijine copii cu rezultate bune la învăţătură dar fără posibilităţi materiale, oferind locuri gratuite în tabere, ca o încurajare în educaţia copiilor.

Autor: Flavius Sava