Tabără gratuită pentru 10 copii instituţionalizaţi din Sibiu şi Cisnădie

1377

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistenţă socială, oferă unui grup de copii proveniţi de la două centre de plasament din oraşele Sibiu şi Cisnădie o tabără gratuită în staţiunea montană Păltiniş, judeţul Sibiu. Copiii participă la tabăra din Păltiniş în perioada 22-27 august.

 Tabăra organizată de Arhiepiscopia Sibiului este găzduită de Centrul de Agrement pentru Tineret Păltiniş, unde copiii au posibilitatea să participe la un program divers, specific unei astfel de activităţi pentru tineri. Tabăra este organizată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu, care a oferit gratuit cazarea copiilor şi cu Asociaţia “Filantropia Ortodoxă” Sibiu. Copiii primesc două mese calde pe zi din partea asociaţiei menţionate.

În tabăra de la Păltiniş sunt prezenţi 10 copii institutionalizaţi, proveniţi din Centrul de Plasament “Guliver” din Sibiu şi din Centrul de Plasament “Tavi Bucur” din oraşul Cisnădie, judeţul Sibiu.  Tabăra se desfăşoară cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, prin implicarea reprezentanţilor Departamentului de asistenţă socială al eparhiei amintite. De altfel, copiii instituţionalizaţi din judeţul Sibiu sunt mereu în grija reprezentanţilor Arhiepiscopiei Sibiului, care organizează periodic în aceste centre de plasament diferite activităţi socio-filantropice, educative şi duhovniceşti.

Scop educativ

Cei zece copii care participă la tabăra de la Păltiniş au în aceste zile un program de activităţi specifice unei tabere: jocuri, ateliere, drumeţii şi activităţi artistice. Tabăra are şi un scop educativ, de prevenire a violenţei şi comportamentului nepotrivit în rândul copiilor din centrele de plasament. Nu în ultimul rând, copiii au şi un program de rugăciune şi de cateheză creştină, prin care învaţă mai multe despre viaţa spirituală şi despre învăţătura Bisericii străbune.

“Prin organizarea acestei tabere, încercăm să oferim copiilor o alternativă de petrecere a timpului liber, specifică vacanţei de vară şi de prevenire a comportamentelor delicvente în rândul minorilor, având ca prim scop dezvoltarea capacităţilor de alegere responsabilă cu privire la viaţa lor personală, prin dobândirea virtuţilor creştine”,  ne-a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea.

 Tabăra de la Păltiniş face parte din activităţile organizate în această vară de Arhiepiscopia Sibiului pentru tinerii şi copiii din judeţele Sibiu şi Braşov.