Tabără națională de limba engleză în Arhiepiscopia Sibiului

554

Prima tabără de vară organizată în acest an de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul pentru Tineret, se desfășoară în perioada 3-8 iulie, la Complexul „Izvorul Căprioarei” de pe Valea Avrigului, județul Sibiu. Tabăra este cu activități în limba engleză și participă 25 de copii din mai multe zone ale țării.

Copiii au posibilitatea ca în aceste zile să-și petreacă timpul liber din vacanța de vară într-un mod plăcut și folositor. În tabăra organizată de Arhiepiscopia Sibiului copiii au posibilitatea să participe la diferite activități specifice unor astfel de evenimente, dar și la momente de rugăciune, la slujbe religioase și numeroase activități educative. Nu lipsesc din program activitățile artistice sau de creație.

Alături de organizatorii taberei, pr. Vasile Dariciuc și Vicențiu Bășa de la Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, dar și de coordonatoarele Medeea Savu și Ilinca Milu, copiii au parte de numeroase activități în limba engleză prin care se urmărește îmbunătățirea comunicării în această limbă de circulație internațională.

„Avem numeroase activități și jocuri în limba engleză pentru cei 25 de copii participanți. Sunt copii din Arhiepiscopia Sibiului, din județele Sibiu și Brașov, dar și din alte județe, elevi de gimnaziu. Am avut jocuri de cunoaștere, vom face o drumeție spre cabana Bârcaciu de pe Valea Avrigului și avem în program și o olimpiadă sportivă și un foc de tabără”, ne-a spus pr. Vasile Dariciuc.

„Activitățile sunt foarte frumoase”

Pentru mulți dintre copiii participanți la tabăra de pe Valea Avrigului este pentru prima dată când participă la o tabără organizată de Arhiepiscopia Sibiului și au posibilitatea să își facă noi prieteni și să petreacă timpul liber altfel decât în fața televizorului sau a calculatorului.

„Am venit în această tabără pentru a-mi face prieteni noi, pentru a învăța engleză și a mă simți bine alături de ceilalți copii. Ne-am jucat foarte mult până acum și mi-a plăcut foarte mult”, ne-a spus Andrei din Mediaș.

„Activitățile sunt foarte frumoase și ne-am jucat foarte mult. Niciodată nu m-am jucat atât de mult ca până acum”, ne-a spus Oana din Sibiu.

„Această tabără mi se pare că este un mod bun de a socializa și de a ieși din casă. Jocurile sunt educative, dar și distractive. Am făcut și rugăciuni pentru că este un mod de a vorbi cu Dumnezeu și ne ajută mult să ne rugăm”, ne-a spus Daria din Sibiu.

Următoarea tabără organizată de Arhiepiscopia Sibiu este de tradiții și meșteșuguri. Tabăra va avea loc în perioada 24-29 iulie, la Centrul pastoral-misionar „Sfântul Andrei Șaguna” din Păltiniș, județul Sibiu. Participanții vor avea posibilitatea să învețe meșteșuguri tradiționale, cum ar fi crestătura în lemn, sau pictura populară. De asemenea, vor avea loc mai multe cursuri de dansuri populare și de interpretare instrumental și vocală.