Tabără pentru adolescenți la Mănăstirea Măgura-Jina

1127

 

În perioada 19-23 aprilie, un grup de 13 elevi cu vârste între 13-16 ani a participat la o tabără organizată la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Măgura-Jina, județul Sibiu. Tabăra a fost organizată de Parohia Sibiu-Gușterița II.

Tinerii sibieni au participat la tabără împreună cu preotul Marius Tofan de la Parohia Sibiu-Gușterița II și au avut parte de un program deosebit, cu activități de creație, educative și duhovnicești. Prin intermediul acestor activități, adolescenții au petrecut câteva zile într-un ambient aparte, au legat prietenii și au aflat mai multe despre învățătura ortodoxă.

„În cadrul taberei organizate de parohia noastră la Mănăstirea de la Măgura-Jina s-au desfășurat activități și jocuri de interrelaționare si de autocunoaștere. În fiecare dimineață copiii au participat la Sfânta Liturghie, după care a urmat o cateheză. Pe lângă aceste activități, în fiecare zi copiii au participat la jocuri de recreere și la treburile gospodărești din cadrul așezământului monahal, cum ar fi frământatul pâinii și al cozonacului sau la activitățile din cadrul atelierului de țesătorie”, ne-a spus pr. paroh Marius Tofan.

Alimentația sănătoasă

În cadrul taberei de la Măgura-Jina adolescenții au participat și la o sesiune de informare despre alimentația sănătoasă. Organizatorii au invitat un medic nutriționist care le-a vorbit tinerilor despre beneficiile unei alimentații sănătoase. Adolescenții au aflat mai multe despre cum pot fi gătite alimentele în mod sănătos, despre cumpătarea în alimentație și despre prevenirea anumitor boli printr-o dietă echilibrată.

Următoarea tabără pentru copiii din cartierul sibian Gușterița are loc în perioada 26-30 aprilie, iar participanții sunt elevi cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. De altfel, în Parohia Sibiu-Gușterița II se organizează constant activități cu grupul de tineri și copii din comunitate. În luna februarie a acestui an copiii au participat la ateliere de creație sub îndrumarera unui specialist în decorațiuni. Cei mici au confecționat mărțișoare și decorațiuni, pe care le-au expus în cadrul unui bazar. Activitățile vizează coagularea grupului parohial de copii și tineri din parohia sibiană, pentru care se organizează periodic activități catehetice, educative, recreative și de creație.

În viitorul apropiat, din fondurile strânse în urma activităților cu tinerii și copiii, Parohia Sibiu-Gușterița II va reabilita un spațiu destinat activităților cu grupul parohial.