Tabără la Ocna Sibiului pentru copii defavorizați

2273

Arhiepiscopia Sibiului a organizat în perioada 29-31 august o tabără socială intitulată „Povești pentru suflet” în cadrul Centrului de Tabere din Ocna Sibiului. Tabăra s-a adresat unor copii proveniți din familii defavorizate și cu situații materiale precare din localitățile Ilimbav, Marpod și Hosman. Tabăra a fost realizată în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu și Asociația Arca lui Anca.

Programul de tabere sociale realizat de Arhiepiscopia Sibiu se află anul acesta la ediția a III-a și s-a bucurat de implicarea  mai multor persoane (cadre școlare și reprezentanți ai instituțiilor publice) în regim de voluntariat pentru activitățile desfășurate.

În cadrul taberei „Povești pentru suflet” au fost realizate diverse ateliere pentru copii, menite să le dezvolte aptitudinile practice, abilitățile sociale și competențele de comunicare, după cum urmează: atelier de pictură, atelier gastronomic, atelier de mărgelit, atelier de Storytelling, lecții de dans, jocuri de rol, activități recreative și activități de prevenire în domeniul antidrog și rutier. Pe lângă activitățile menționate, copii beneficiari ai taberei au vizitat Gradina Zoo din Sibiu și Lacurile din localitatea Ocna Sibiu.

Autor: Marius Talmațchi