Tabără pentru copiii din Parohia Gușterița II, județul Sibiu

595

În perioada 19-23 aprilie, un grup de 13 elevi cu vârste între 13-16 ani a participat la o tabără la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Măgura – Jina, județul Sibiu, organizată de Parohia Sibiu – Gușterița II.  Tinerii sibieni au participat la tabără împreună cu preotul Marius Tofan de la Parohia Sibiu-Gușterița II și au avut parte de un program cu activități de creație, educative și duhovnicești.

La cea de a doua tabără organizată de Parohia Gușterița II, la Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Măgura – Jina, au participat 12 copii cu vârste între 8 și 12 ani, în perioada 26 – 30 aprilie. Copiii au participat la Sfânta Liturghie, s-au spovedit, împărtășit artasanie și au ascultat o scurtă cateheză despre Sfânta Împărtășanie și Spovedanie. De asemenea, copiii au participat la ateliere de confecționat opinci, la o drumeție care a inclus și vizita la coliba unui cioban din apropiere, drumeție cu cântece de tabără la chitară, jocuri și activități de autocunoaștere și dezvoltare personal, vizionare de filme cu învățături creștine și la o prezentare despre alimentația sănătoasă, conform celor precizate de pr. Marius Tofan, de la biserica din Gușterița.

Următorul proiect al Parohiei Gușterița II va avea loc pe 28 mai, când va fi organizat un concert susținut de copii și tinerii din parohia sibiană, la chitară și alte instrumente muzicale. Concertul va avea loc în curtea bisericii din cartierul Gușterița și va fi dedicat sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, conform celor precizate de pr. Marius Tofan. În Parohia Sibiu – Gușterița II se organizează constant activități cu grupul de tineri și copii din comunitate.