Tabără pentru tineri cu dizabilități, la Brașov

691

În perioada 1-8 august 2017 a avut loc la Parohia Bartolomeu Nord din Braşov o nouă ediţie a taberei dedicate tinerilor cu dizabilităţi, organizată în parteneriat cu Asociaţia „Down Plus” din Bucureşti şi Asociaţia Social Culturală „Suflet Transilvan”.

La tabără au participat 40 de persoane, tineri cu sindrom Down şi autism alături de însoţitorii lor, voluntari, personal medical şi asistenţi sociali.

„În cadrul acestei tabere am avut ca obiective dezvoltarea abilităților necesare pentru ca o persoană cu dizabilități să poată avea grija singură de ea. Pentru a putea ajunge la acest rezultat am avut în program ateliere de creație, am făcut sport, am participat la slujbe, am făcut drumeții, am petrecut timp împreună și bineînțeles, ne-am distrat!” ne-a transmis Georgeta Bucur, preşedintele Asociației „Down Plus”.

„Tabăra a avut activităţi diverse, adaptate nevoilor acestor tineri. Momentul cel mai frumos a fost participarea la Sfânta Liturghie, când le-am arătat cum se săvârşeşte Sfânta Proscomidie. Am avut diverse ateliere, unde s-a lucrat cu piele, cu lut şi lemn. S-au realizat diverse obiecte, care au fost prezentate într-o expoziţie: gentuțe din piele, huse pentru telefon, opinci, mici tablouri, felicitări, căni din lut şi linguri de lemn pictate şi altele. Am fost în mai multe excursii, am făcut sport în sală şi în aer liber şi am luat parte la un spectacol. Credem că şi această ediţie a fost o experienţă importantă pentru aceşti tineri inimoşi, dar în acelaşi timp, şi o lecţie de viaţă pentru noi.”, ne-a spus părintele Costin Butnar de la Parohia Bartolomeu Nord.