Tabără pentru tineri la Mănăstirea Măgura-Jina

2567

 

Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopia Sibiului a organizat în perioada 7-13 februarie, la Mănăstirea Măgura-Jina din judeţul Sibiu, o tabără pentru elevi de gimnaziu şi liceu. Un grup de 20 de elevi a participat la această tabără şi a avut parte de mai multe activităţi: cursuri de muzică psaltică, dezbateri pe teme de actualitate, curs de educaţie montană şi de prim-ajutor montan, drumeţii, participarea la programul liturgic şi duhovnicesc al mănăstirii şi la treburile gospodăreşti. Cursurile de introducere în teoria şi practica muzicii psaltice au fost susţinte de diaconul Marius Tofan de la Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, iar regizorul de film Mirona-Ioana Tatu a întreţinut atmosfera cu poveşti. Directorul Serviciului Public “Salvamont” Sibiu, Adrian David, i-a învăţat pe elevi cum să acorde primul-ajutor în caz de accident montan.

 

Drumeţii şi rugăciune

Elevii au avut posibilitatea să facă drumeţii prin pitoreştile împrejurimi ale mănăstirii, unde au admirat frumuseţile munţilor şi au avut parte de momente de relaxare şi de voie bună. Zilele petrecute la mănăstirea sibiană le-au adus copiilor experienţe de neuitat.

“Tabăra a fost o reuşită. Elevii, dar şi noi, organizatorii, ne-am simţit tare bine sus, la munte, la mănăstire. Maicile din obştea condusă de Maica stareţă Olimpiada, ne-au înconjurat cu multă dragoste. Tinerii s-au integrat în programul de rugăciune al mănăstirii, participând la slujbe, dar şi la diverse ascultări, dintre care cea mai apreciată a fost cea de la brutărie, unde câţiva tineri au frământat aluat şi au copt pâine, covrigi, chifle, cozonaci şi sărăţele”, a spus Mirona-Ioana Tatu.

Autor: Ştefan Mărculeţ