Tabără pentru un grup de copii de la Centrele parohiale din Sibiu

783

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, a organizat în perioada 5-8 septembrie o tabără pentru copii, intitulată „Povești pentru suflet”. Tabăra a avut loc la Centrul de Agrement „Trecătoarea Cerbilor” din stațiunea montană Păltiniș, județul Sibiu.

Tabăra s-a desfășurat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Asociația „Filantropia Ortodoxa” Sibiu, Biblioteca Județeană „Astra” Sibiu și Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu, prin Serviciul Rutier și Asociatia „Arca lui Anca”.

Beneficiarii acestei tabere sunt 12 copii de la Centrele de zi de pe lângă mai multe biserici sibiene: Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”-Trei Stejari, Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Valea Aurie, Biserica „Înălțarea Domnului” de pe Bulevardul Mihai Viteazul și Biserica „Sfântul Nicolae” din cartierul Turnisor.

Copiii au participat la numeroase activități socio-educative și culturale, susținute de numeroși animatori veniți de la instituțiile partenere amintite. Copiii au învățat multe lucruri noi prin intermediul jocurilor și au participat la ateliere de creație precum cele de „năsturit” și „mărgelit”, coordonate de Anca Vasilescu, reprezentant al Bibliotecii Județene „Astra” Sibiu și al Asociației „Arca lui Anca”, care le-a oferit și articole de îmbrăcăminte.

„Ne exprimăm bucuria pentru faptul că Asociația «Filantropia Ortodoxa» Sibiu a reușit să ofere copiilor din Centrele de zi ale Arhiepiscopiei Sibiului câteva zile la munte, la sfârșitul vacanței de vară. A fost un bun prilej pentru copii să interrelaționeze cu alți copii de vârste apropiate, să facă drumeții în natură, să se implice în tot felul de activități recreative și nu în ultimul rând să se implice în activități religioase. Orice copil merită bucuria de a trăi în comuniune și iubire. Această tabără s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului”, ne-a spus consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea.

Premii și daruri

În cadrul activităților, copiii au ascultat povești, au vizitat stațiunea Păltiniș prin drumețiile făcute în aceste zile și au participat la cursuri în care au învățat să ofere primul ajutor în caz de necessitate. De asemenea, copiii au învățat să circule corespunzător, activitate în urma căreia au fost premiați de Serviciul Rutier al Politiei Sibiene cu rechizite și diplome, au învățat numeroase cântece și au participat la focuri de tabără.

Hrana caldă pentru copiii din tabără a fost oferită în această perioadă de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu, iar cazarea a fost oferită de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu.