Tabără socială pentru copii, organizată de Arhiepiscopia Sibiului

489

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a organizat în perioada 9-13 septembrie a cincea tabără socială din cadrul Proiectului „Povești pentru suflet”. La tabără au participat  20 de copii cu deficiențe din cadrul  Centrului de Plasament pentru copii cu deficiențe „Floare de colț” din Municipiul Făgăraș, județul Brașov.

Aceasta tabără s-a derulat în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret  Sibiu, care a asigurat cazarea gratuită în cadrul Centrului de Agrement din localitatea Ocna Sibiului, și cu

Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu care a pus la dispoziție masa caldă pentru copii și pentru cei doi însoțitori, pe întreaga perioadă de cinci zile.

„În aceste zile, copiii beneficiari au participat la numeroase ateliere interactive gastronomice, ateliere de mărgelit, jocuri interactive, drumeții, lecții de dans, jocuri de rol și acțiuni de prevenție în domeniul rutier. Toate aceste activități au fost coordonate de numeroase persoane voluntare, cadre didactice și reprezentanți ai instituțiilor publice, cu scopul de a le dezvolta copiilor aptitudinile practice, abilitățile școlare și competențele de comunicare”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Pe lângă activitățile menționate mai sus, copiii au vizitat Grădina Zoologică din Sibiu și Lacurile naturale sărate din localitatea Ocna Sibiului.