Teză de doctorat susținută public la Facultatea de Teologie din Sibiu

1025

În Sala „Spiridon Cândea” a Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a avut loc marți, 12 decembrie, susținerea publică a tezei de doctorat „Pastorația copiilor și integrarea lor în viața liturgică a Bisericii” elaborată de pr. Ion Tărcuță, protopopul de Făgăraș 2.

Teza de doctorat a fost coordonată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Comisia de evaluare a fost prezidată de decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr și formată din arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ică jr. de la facultatea gazdă, pr. prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și pr. prof. univ. dr. Viorel Sava de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

La susținerea publică a fost prezent și Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, alături de cadre didactice, protopopi, preoți și studenți.

Teza de doctorat a fost apreciată de comisie pentru abordarea acestei teme deosebit de importantă pentru teologia românească și viața Bisericii, iar după depunerea jurământului de credință, părintele Ion Tărcuță a fost declarat doctor în Teologie.