Tinerii iconari din Protopopiatul Săliște au fost premiați

1305

Cele mai bune icoane ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, pictate de cei mai pricepuți copii iconari din parohiile Protopopiatului Săliște, au fost expuse marți, 22 noiembrie, în Muzeul din incinta Oficiului Protopopesc pentru a fi evaluate de un juriu de specialitate și mai apoi premiate. Din juriu au făcut parte pictorul bisericesc Adriana Motronea, Cristina Dăneasă Cristina, și Modi Maria de la Centrul de Restaurare al Arhiepiscopiei Sibiului. Micii iconari sunt copii cu vârste între 9 și 13 ani, proveniți din Centrul catehetic al parohiei Broșteni, coordonat de doamna preoteasă Dana Piloiu, de la școlile din Cristian, Săliște și Miercurea Sibiului, coordonatori fiind profesorii de religie Ioan Cojanu și Radu Bâja și de la Centrul de Tineret  „Sfânta Ecaterina” al Parohie Gura Râului II, coordonat de doamna profesoară Mariana Maur.

Juriul a fost încântat de interesul copiilor arătat față de pictura pe sticlă și față de viața și activitatea Sfântului Ierah Andrei  Șaguna, apreciind toate lucrărille dar le-au diferențiat după anumite categorii.

Acest concurs a fost organizat  cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, de Protopopiatul Săliște, la inițiativa părintelui protopop Petru-Toader Damian și a avut ca scop însușirea și cunoașterea de către copii a vieții și activității marelui ierarh al Transilvaniei, Sfântul Andrei Șaguna.

Pentru munca depusă și pentru râvna de care au dat dovadă în elaborarea lucrărilor, copiii vor primi diplome și cadouri din partea Oficiului Protopopesc.

 

Diplomă generală – parohiile Broșteni și Gura Râului

 

1.Pentru „stilul diferit” – Popa Andrada- Broșteni;

2.Pentru „expresivitate” – Băilă Denisa –Săliște;

Dicoi Mihaela –Broșten;i

Vintilă Silvia –Broșteni;

Vintilă Andreea- Broșteni;

David Anca- Broșteni.

3.Pentru„nevoință” -Farcaș Loredana –Miercurea Sibiului;

Manciu Andreea -Cristian

4.Pentru „sensibilitate cromatică și stilistică” – Cătăramă Iulia-Gura Râului;

Sin Andreea

5.Pentru „artiștii iconari, talentați” – Topîrcean Maria – Gura Râului;

Jurca Daniel – Cristian

6.Dragoste pentru Tradiție – Damian Maria-Andreea-Gura Râului

7.Pentru tehnică mixtă – Dicoi Lucreția – Broșteni;

Vintilă Alina- Broșteni;

8.Pentru o viziune deosebită – Hanzu Ioana – Gura Râului.

 

 

Autor:  Pr. Florin RADU

 

dscn3184 dscn3192-1