Un nou centru socio-medical în Arhiepiscopia Sibiului

7543

La Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Victoria, județul Brașov, a fost inaugurat un centru socio-medical închinat Sfântului Nicolae. Centrul socio-medical a fost sfințit miercuri, 15 august, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

La finalul slujbei de sfințire, ierarhul i-a felicitat pe preotul paroh Octavian Smădu și pe toți cei care au contribuit la ridicarea acestui așezământ unde tinerii vor participa la diferite activități și vor primi asistență medicală.

„Ne bucurăm foarte mult de tot ceea ce dumneavoastră ați realizat aici prin lucrarea lui Dumnezeu, prin sârguința și osteneala părintelui Octavian. Sfinții Împărați Constantin și Elena v-au ocrotit și iată că acum l-ați luat garant al milosteniei pe cel mai milostiv dintre sfinții noștri, pe care și necredincioșii l-au luat și i-au zis «Moș Nicolae» și fac și ei daruri. Să vă dea Dumnezeu putere, evlavie și râvnă pentru ca în aceste două instituții să lucreze dragostea dumneavoastră față de Dumnezeu și față de semeni. În Biserică să vă câștigați mântuirea și să adăugați tot pentru câștigarea mântuirii și faptele bune, pentru că credința fără fapte este moartă, credința se împlinește prin fapte și faptele determină credința noastră”, a spus ierarhul.

Părintele Octavian Smădu i-a mulțumit ierarhului pentru prezența la acest moment important pentru comunitatea din orașul Victoria și i-a oferit în dar o icoană.

Centrul socio-medical din orașul Victoria va găzdui activitățile cu tinerii din comunitate, va avea un spațiu pentru asistență medicală, în special consultații stomatologice, precum și o bucătărie și sală de mese. Aici se va pregăti zilnic o masă calde pentru bătrânii singuri din localitate, iar reprezentanții centrului vor duce hrana la casele bătrânilor care au nevoie de ajutorul semenilor.