Un nou preot paroh în cartierul sibian Turnișor

5514

La sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului,  a instalat un nou preot paroh la Biserica „Sfântul Nicolae” din cartierul sibian Turnișor. Părintele Radu Gârbacea a fost adus la vechea biserică sibiană pentru a sprijini activitatea pastoral-misionară și duhovnicească a preotului Ciprian Creangă în vechea comunitate din Turnișor.

Ceremonia de instalare a avut loc după slujba Vecerniei, în prezența a numeroși credincioși și preoți din Sibiu și din alte localități.

IPS Mitropolit Laurențiu i-a oferit noului paroh Evanghelia, Crucea și cheia, simbolizând cele trei slujiri și misiuni ale preotului.

„Aveți o responsabilitate mare față de lucrarea duhovnicească pe care Biserica o are de împlinit. Lucrarea este extraordinar de mare, acum în această perioadă dificilă pentru noi. Trebuie să fim lucrători în Biserica lui Hristos, dar și în afara ei, prin lucrarea social-filantropică”, a spus ierarhul.

Părintele Radu Gârbacea a mulțumit ierarhului, familiei, credincioșilor din fosta parohie din Cisnădie și tuturor celor care l-au sprijinit în cei opt ani de preoție.

„Îi încredințez pe credincioșii din Turnișor că am venit aici cu dorința sinceră de a face voia lui Dumnezeu, de a sluji lui Dumnezeu și oamenilor, dorind să mă fac înainte de a-i învăța pe alții eu însumi pildă de smerenie, de dragoste, de jertfelnicie și de bunătate”, a spus părintele Gârbacea.

La final, părintele Ciprian Creangă i-a urat bun-venit noului paroh și i-a mulțumit ierarhului pentru poposirea în comunitatea din Turnișor.