Vecernie în prima zi de Crăciun la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1081

Preoții de la bisericile din Sibiu au venit în prima zi de Crăciun la Catedrala mitropolitană pentru a oficia slujba Vecerniei împreună cu Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și cu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

La slujba Vecerniei au fost prezenți numeroși oaspeți și oficialități, precum și credincioși din Sibiu și împrejurimi.

La finalul slujbei religioase IPS Mitropolit Laurențiu a transmis urările specifice praznicului Nașterii Domnului tuturor celor prezenți.

„Vecernia din această seară face legătura cu ziua următoare, care este legată de prăznuirea Maicii Preacurate. Totdeauna după marile praznice, următoarea zi este închinată personalităților principale care participă la evenimentul respectiv. Prin Maica Preacurata a venit în lume Fiul lui Dumnezeu, ea este cea mai cinstită dintre toate făpturile pământești, și mai cinstită chiar și decât sfinții îngeri, pentru că ea a fost cea alesă de Dumnezeu ca prin ea să-și ia trup Fiul lui Dumnezeu”, a spus ierarhul.

După cuvântul de binecuvântare ierarhul i-a înmânat distincția „Crucea șaguniană pentru laici” senatorului Nicolae Avram.

După Vecernia din prima zi de Crăciun a urmat tradiționala recepție la reședința mitropolitană, unde Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu a interpretat mai multe colinde, alături de o parte din corul Protopopiatului Sibiu.