Volumul “Biserica – factor de ordine și siguranță în comunitățile locale”, lansat la Mediaș

708

 

La Casa Gazelor Naturale din Mediaș, județul Sibiu, a avut loc recent lansarea volumului “Biserica – factor de ordine și siguranță în comunitățile locale”, scrisă de preotul Marius Custelcean, slujitor la Biserica “Sfântul Dimitrie” din  Mediaș. Evenimentul a avut binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a scris un cuvânt de binecuvântare la începutul volumului.

Cartea lansată la Mediaș reprezintă rodul activității de cercetare academică a preotului Marius Custelcean în cadrul studiilor de doctorat de la București și vizează activitatea Bisericii Ortodoxe în raport cu instituțiile statului de drept pentru menținerea stării de ordine și liniște publică în cadrul comunităților locale.

 

Apărută la Editura “Andreiana”

La evenimentul de la Mediaș a fost prezent și consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, care a avut o contribuție deosebită pentru apariția volumului la Editura “Andreiana” a eparhiei menționate. Emanuel Tăvală a făcut o prezentare a lucrării apărute la editura Arhiepiscopiei Sibiului. Au mai susținut alocuțiuni generalul Nicolae Gheorghe Șuteu și pr. dr. Achim Sărășan.

“Evenimentul s-a bucurat de un real succes. Mulțumiri deosebite adresăm Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru binecuvântarea dată și domnului consilier Emanuel Tăvală pentru prezența la eveniment. Un gând de recunoștință și pentru toți cei care au fost prezenți la evenimentul nostru”, ne-a spus pr. Marius Custelcean.

Autor: Ștefan Mărculeț