Voluntariat la capela Universității „Transilvania” din Brașov

1134

La finalul acestei săptămâni, în cadrul capelei studențești cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din campusul Universității „Transilvania” din Brașov, a început un proiect de parteneriat cu studenții de la diferite facultăți și specializări. Obiectivul principal al acestui parteneriat este acela de a stimula implicarea activă a tinerilor, a studenților în viața capelei. Astfel, sub îndrumarea pr. prof. univ. dr. Ovidiu Moceanu și sub atenta coordonare a pr. lect. univ. dr. ing. Ciprian Nistor, primii cooptați în acest proiect au fost studenții de la Facultatea de Inginerie Electrică (anul III și anul IV – specializarea Electrotehnică) care au participat ca voluntari la proiectarea și punerea în funcțiune a instalației de sonorizare de la capela universității.

Pentru toți participanții a fost un prilej de bucurie, în care s-a creat contextul unei noi experiențe, așa cum mărturiseau și studenții participanți, aceea de a valoriza avantajele muncii în echipă și de a regăsi alternative benefice de socializare, mijlocite de Biserica Ortodoxă.

Colaborare și credință

Studenții au colaborat foarte bine pe tot parcursul celor două zile de lucru, și cu multă dăruire și-au propus să fie totul bine la final, să se audă cât mai clar cântările Sfintei Liturghii, ale Vecerniei și a altor slujbe din biserică. De asemenea, s-a remarcat faptul că unii dintre ei își doreau să cunoască mai mult despre activitatea cântăreților la strană.

După ce toate probele au fost făcute și sistemul a fost testat cu succes, voluntarii au acceptat să fie răsplătiți cu o mică gustare de post. Și în acest răgaz, ca și pe durata întregii activități s-au purtat discuții pe teme duhovnicești, din care cu toții am cules roade pentru suflet.

Coordonatorii proiectului își doresc să-i aibă în continuare pe studenți aproape în această împreună-lucrare și în alte activități menite să-i apropie mai mult de cele

Autor: prof. Simona Nistor