Zece ani de activitate la cantina Bisericii „Nașterea Domnului” din Sibiu

604

Cantina socială de la Biserica „Nașterea Domnului” din Sibiu (strada Constituției) a împlinit zece ani de activitate. Momentul a fost marcat printr-o slujbă de mulțumire oficiată de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Cantina socială oferă zilnic o masă caldă la peste 50 de persoane nevoiașe, selectate în urma unei anchete sociale. Hrana este oferită de biserica sibiană împreună cu Fundația „Papageno” din Elveția, iar proiectul este intitulat „Dăruind vei dobândi!”.

Momentul aniversar a fost marcat printr-o slujbă de mulțumire oficiată de PS Episcop Ilarion Făgărășanul împreună cu consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Ciprian Cândea, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa și secretarul Protopopiatului Sibiu, pr. Claudiu Curiban.

După slujba de mulțumire, părintele protopop Ioan Coșa, paroh la biserica menționată, a mulțumit partenerilor și celor care ostenesc zilnic pentru a oferi hrană nevoiașilor. De asemenea, părintele Coșa a amintit începuturile acestui proiect filantropic.

„În anul 2006 a fost o iarnă foarte aspră, iar Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a căutat un loc cald pentru cei care nu aveau locuință. Și atunci s-a găsit la demisolul bisericii noastre, deși locașul de cult nu era finalizat, un loc unde aceste persoane s-au adăpostit timp de câteva luni, din noiembrie și până în aprilie. Atunci i-am cunoscut pe reprezentanții Fundației Papageno și au văzut că peste 70 de persoane veneau aici, se odihneau, primeau un ceai cald, deși nu erau condiții proprii pentru cazare. Această activitate pregătea înființarea cantinei sociale în noiembrie 2007. Cu stăruința noastră și cu propunerea celor de la Fundația Papageno am încheiat un parteneriat care s-a dovedit a fi unul viabil pentru că de zece ani dumnevoastră ați putut simți concret această colaborare. În aceste clipe de recunoștință și de prețuire a acestei coaborări mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să putem duce această activitate, apoi Înaltpreasfinției Sale pentru binecuvântare și purtarea de grijă și în mod deosebit mulțumim Fundației Papageno care a fost alături de noi și fără de care nu puteam susține această activitate”, a spus pr. Ioan Coșa.

Mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a fost transmis de PS Episcop Ilarion Făgărășanul, care i-a felicitat pe inițiatorii proiectului.

„Noi trebuie să ne implicăm cât mai mult în ajutorarea celor nevoiași. Dumnezeu ne dă putere ca să venim în sprijinul lor cu o masă caldă și ne dorim să deschidem astfel de cantine și în alte orașe ale Arhiepiscopiei Sibiului. Trebuie să fim uniți pentru a veni în sprijinul celor care sunt în nevoi”, a spus ierarhul.

Cuvintele de mulțumire din partea Fundației „Papageno” au venit prin directorul executiv de la Sibiu, Lucian Coca.

„Chiar dacă multe persoane din Sibiu nu-i văd pe cei nevoiași, noi, prin activitatea pe care o desfășurăm, precum și Biserica, prin preoții slujitori,cunoaștem cazurile sociale, persoanele care au mare nevoie de ajutor. Vă asigurăm că vom fi alături de dumneavoastră foarte mulți ani de acum înainte în acest proiect atâtat timp cât ne va îngădui Dumnezue, pentru a fi mulțumiți sufletește că am făcut ceva pentru cei nevoiași”, a spus Lucian Coca.