Zi de sărbătoare în Șoroștin, județul Sibiu

974

Localitatea Șoroștin a îmbrăcat haină de sărbătoare sâmbătă, 25 august, când a găzduit cea de-a II-a ediție a sărbătorii „Fiii Satului Șoroștin”, în anul Centenarului Marii Unirii, eveniment care a debutat cu dezvelirea unui monument dedicat eroilor din satul Șoroștin căzuți la datorie în cele două războaie mondiale, monument ridicat de Primăria Comunei Șeica Mică, prin purtarea de grijă a d-lui primar Emil Marius Urian. Manifestările au debutat cu intonarea Imnului Național, apoi s-a dezvelit monumentul, moment urmat de o slujbă de pomenire în cinstea eroilor oficiată de preotul paroh Radu Constantin Rodean și preotul Aurelian Popa din comuna Șeica Mică. La finalul slujbei de pomenire s-au depus coroane de flori din partea oficialităților care au participat la eveniment alături de fii ai satului.

Printre invitați s-au numărat domnul ministru Bogdan Trif, domnul senator Arcaș Viorel, domnul senator Avram Nicolae și doamna prefect Adela Muntean. A urmat apoi un moment de recitare de  poezii scrise în cinstea eroilor de către copii satului îmbrăcați in costumul  popular tradițional.

Comemorând anul Centenarului Marii Uniri, în cadrul evenimentului au fost acordate diplome de excelență în semn de recunoaștere pentru activități deosebite unor persoane care fac cinste satului și au fost sărbătorite opt familii din comunitate care au aniversat o jumătate de veac de căsnicie.

Evenimentul a continuat cu o paradă a tractoarelor purtând tricolorul și cu un moment folcloric, urcând pe scena amplasată artiști consacrați ai muzicii populare Aurelian Adam fiu al satului, Leontina Farcaș, Camelia Comșa, formația Melody Band și Ansamblul Jidvei România.