Zilele șaguniene 2017: Concert de colinde în Catedrala mitropolitană din Sibiu susținut de ASCOR Baia Mare

1432

Grupul de colindători al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Baia Mare, a susținut sâmbătă, 2 decembrie, un concert în Catedrala mitropolitană din Sibiu. Mulți credincioși din Sibiu și mulți turiști veniți în aceste zile în cetatea transilvăneană s-au bucurat de colindul tinerilor maramureșeni care au adus în Catedrala mitropolitană și atmosfera unică din Maramureș, prin colindele specifice acestei părți de nord a țării și prin straiele lor populare.

La concert au fost prezenți decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, slujitori ai Catedralei mitropolitane și mai mulți membri ASCOR Sibiu.

La finalul concertului preotul Vasile Botiș din Baia Mare, care i-a însoțit pe tineri, a mulțumit gazdelor pentru primirea călduroasă.

„Având binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, tinerii de la ASCOR Baia Mare au pornit în pelerinaj prin țară, în prejama zilei de 1 decembrie. Au poposit în preajma peșterii Sfântului Andrei, apoi pe Colina Bucurie și iată în seara aceasta la Catedrala mitropolitană din Sibiu, unde tinerii au adus vestea cea bună a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos”, a spus părintele Vasile Botiș.

Mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a fost transmis de pr. Emanuel Tăvală.

„Zilele șaguniene 2017 se apropie de final și, așa cum i-am obișnuit pe credincioșii noștri, în a doua parte a manifestărilor îi introducem deja în atmosfera Nașterii Domnului. Primii colindători din acest an de la Catedrala mitropolitană ne-au încântat inimile și sufletele cu colinde tradiționale, dar și cu colinde pe care le-au interpretat împreună cu credincioșii din Catedrală, într-o atmosferă deosebită”, a spus părintele Tăvală.

Colindătorii au primit din partea gazdelor câte un acatist al Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei și un calendar.