Zilele șaguniene 2017: Simpozion al doctoranzilor de la Facultatea de Teologie din Sibiu

699
Doctoranzii Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au organizat marți, 28 noiembrie, un simpozion cu tema Anului omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi a Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română. În cadrul acestui simpozion care se organizează semestrial la facultatea sibiană de mai mulți ani, doctoranzii participanți au prezentat referate cu tema amintită sau cu alte subiecte din preocupările lor de cercetare teologică.
La simpozion a fost prezent decanul Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr și arhid. prof. univ. dr. Ioan Ică jr. care au ascultat prezentările doctoranzilor și au discutat cu aceștia despre ideile și informațiile prezentate, precum și diferite aspecte din activitatea de cercetare a doctoranzilor.
 Publicația periodică a doctoranzilor
Referatele prezentate în cadrul acestui simpozion vor fi publicate în revista „Studia Doctoralia Andreiana” care apare de două ori pe an la Editura „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului și este dedicată exlusiv doctoranzilor.
Simpozionul doctoranzilor de la Sibiu a făcut parte din manifestările puse sub egida Zilelor Șaguniene 2017. Următoarea întâlnire a doctoranzilor teologi de la Sibiu va avea loc anul viitor, în luna mai.