Zilele șaguniene 2017: Vernisajul expoziției „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna în icoane și chipuri”

440

Manifestările din cadrul Zilelor Șaguniene 2017 au continuat miercuri, 29 noiembrie, la Brașov. Sub organizarea Protopopiatului Brașov și a Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov a fost vernisată expoziția de tablouri ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, intitulată „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna în icoane și chipuri”.

Evenimentul a fost deschis de fanfara Colegiului brașovean, după care părintele Dănuț Gheorghe Benga, protopopul Brașovului, a prezentat personalitatea marelui ierarh transilvănean și a prezentat tablourile expuse, precum și drumul de la tablou la icoană. Prezent la eveniment, academicianul Vlad Ciurea i-a îndemnat pe elevi să fie următori ai exemplului Sfântului Ierarh și să păstreze tradițiile naționale românești. Despre Andrei Șaguna și relațiile sale cu brașovenii a vorbit pr.prof.dr. Vasile Oltean, de la Prima Școală Românească, iar în încheierea evenimentului, directorul colegiului, prof. Dumitru Cezar Boghici, a subliniat valoarea educației în contextul actual și importanța activității Sfântului Ierarh Andrei Șaguna în promovarea educației în limba română.

În cadrul acesta festiv a fost lansat Anuarul colegiului și revista „Muguri” a elevilor instituției de învățământ brașovene. Totodată cei mai buni elevi ai colegiului au fost premiați în acest cadru festiv organizat în cinstea ctitorului și protectorului colegiului din orașul de sub Tâmpa.

Evenimentul s-a încheiat cu interpretarea unor cântece tradiționale românești și cântece patriotice de către Corul Colegiului Național „Andrei Șaguna”, dirijat de prof. Andrada Mureșan.