Zilele șaguniene 2018: Gala voluntarilor ITO

609
nor

Tinerii voluntari de la ediția din acest an a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) au primit certificat de voluntariat în cadrul Galei Voluntarilor ITO „Bucuria împreună-slujirii”, eveniment care s-a desfășurat marți, 27 noiembrie, în prima seară a Zilelor Șaguniene 2018.

La Gala Voluntarilor ITO 2018 a fost prezent Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului care i-a binecuvântat pe tinerii voluntari și le-a mulțumit pentru tot ceea ce au făcut atât în lunile de pregătire, cât și pe întreaga perioadă a evenimentului desfășurat în perioada 6-9 septembrie 2018.

„Atunci când am văzut mulțimea tinerilor cum ne înconjoară, cum se manifestă în toate lucrările, culminând cu Sfânta Liturghie oficiată pe lacul din Muzeul în aer liber, vă mărturisesc faptul că m-am simțit cel mai bogat om din lume, pentru că bogăția ce mai mare a unei familii sunt copiii”, a spus ierarhul.

Alături de ierarh au fost prezenți la gală toată echipa de organizare a ITO 2018, precum și invitați. Tinerii voluntari au primit certificate de voluntariat din partea organizatorilor, împreună cu recunoștința și mulțumirile pentru implicarea în acest eveniment deosebit al tineretului ortodox din întreaga lume.

Dăruire și unitate

Pentru tinerii voluntari de la ITO 2018 a fost un bun prilej de a-și reaminti clipele deosebite petrecute împreună atât înainte de manifestări, cât și în timpul evenimentului care a reunit peste 3000 de tineri și peste 400 de voluntari.

„Întâlnirea de astăzi a încheiat oarecum ITO Sibiu 2018. Prin această întâlnire le-am mulțumit voluntarilor pentru tot ceea ce au făcut în vederea bunei desfășurări a evenimentului. Tinerii au primit certificate de voluntariat prin care noi, organizatorii, le-am apreciat munca depusă începând cu luna mai 2018 până astăzi. A fost modul de a le mulțumi pentru că ei ne-au învățat un lucru extraordinar și anume că dăruirea este ceea ce ne unește. Ei au fost modele pentru modul în care s-au dăruit și pentru modul în care au înțeles să trăiască credința și valorile ei. Încă o dată în plus această întâlnire ne-a demonstrat că prin credință suntem uniți, iar dăruirea este cea care împlinește toate aceste lucruri”, a spus coordonatorul voluntarilor ITO 2018, prof. Carmen Jinariu.

Voluntarii ITO 2018 vor fi implicați în evenimentele de tineret pe care Arhiepiscopia Sibiului le va organiza în viitorul apropiat.